Ito thermie

Japanse healing therapie

Ito thermie combineert thermische energie (warmte), acupressuur, massage en aromatherapie tot een aangename en diepwerkende heling. De warmte en de kruiden stimuleren de bloed- en lymfecirculatie, het hormoonstelsel en het autonome zenuwstelsel.

De ito thermie “incense” of geperste wierook staafjes bevatten 7 geneeskrachtige kruiden waaronder moxa, pijnboom, ceder en loquat (Japanse mispel). De diepe warmte wordt door de gloeiend hete staafjes doorgegeven aan de metalen houdertjes en zo verder over het lichaam geleid. Door het volledige lichaam te behandelen worden het metabolisme en het immuunsysteem gestimuleerd. Dit effect wordt nog versterkt door de (kortstondige) inhalatie van de rook van de geneeskrachtige kruiden. Volgens de oosterse visie ontstaan pijn en ziekte door koude in het lichaam. Precies de warmte van een ito thermie sessie blijft nog uren na de behandeling in het lichaam doorwerken en helpt zo opnieuw het natuurlijk evenwicht te vinden. De bloedcirculatie wordt verbeterd en tegelijk worden de organen gestimuleerd te ontgiften.

Een sessie over het volledige lichaam helpt ziekte te verdrijven en brengt een heel diepe relaxatie. In deze toestand wordt het natuurlijk genezingsproces van het lichaam in gang gezet. Lichaam en geest, hart en ziel worden één organisch geheel. Dankzij zijn unieke en verfijnde wierook word je in een zeer relaxte and meditatieve sfeer gebracht. In Japan “natsukashi” genoemd, wat betekent: “het terugvinden van je ware gezicht of je ware natuur”.

Ito-thermie therapie heeft een oude oorsprong. Deze traditionele geneeskunst is met het boeddhisme van India over China naar Japan gegaan en is in 1929 verder ontwikkeld door de Japanse dokter Kin-Itsu-Ito. Als westers geschoold arts raakte hij gefrustreerd dat hij zijn patiënten niet altijd afdoende kon helpen. Gebaseerd op oude oosterse kennis en westers wetenschappelijk inzicht zocht en vond hij een manier om pijn te verlichten en tegelijk het genezingsproces te ondersteunen. Zijn missie was mensen weer gezond te maken, of beter nog: gezond te blijven.

Tegenwoordig wordt ito thermie in Japan dagelijks door ruim 100.000 thuisgebruikers en professionals toegepast. Het is dus een breed aanvaarde helingsmethode.