Thaise massage

terug in evenwicht met Thaise yogamassage

Wat is thaise yogamassage?

Thaise yogamassage is een combinatie van yoga, massage, acupressuur en meditatie. Meditatie verstilt, acupressuur en yoga zetten in beweging. Als massagevorm is het uniek. Bij deze vorm van massage worden je spieren soepel gemaakt, je botten en gewrichten sterker en je zenuwbanen en energiebanen geactiveerd.

Thaise yogamassage doet het lichaam meer openen, waardoor je je vrijer, lichter en energieker voelt. Dit gebeurt onder meer door acupressuur en stretches, waardoor energie vrij kan gaan stromen  en de doorbloeding gestimuleerd wordt. Afvalstoffen worden versneld afgevoerd en het immuunsysteem verbetert. De flexibiliteit van spieren en gewrichten neemt toe waardoor je houding verbetert en pijn vermindert of verdwijnt. Door de energiebanen te behandelen wordt ook het energetische lichaam weer in balans gebracht. De massage heeft daardoor niet alleen een heerlijk ontspannend, maar ook een krachtig reinigend, vitaliserend en heilzaam effect

Net als iedere andere massagevorm geeft thaise yogamassage ontspanning. Zeer welkom in ons drukke, vaak stressvolle bestaan.  Naast veel stress en gebrek aan ontspanning is gebrek aan beweging echter ook een belangrijke oorzaak van veel klachten. Omdat steeds meer mensen een groot aantal uren per dag  achter de computer zitten, bewegen ze veel minder. En krijgen daardoor allerhande klachten die met de strekkingen uit de thaise yogamassage kunnen worden verholpen. En dat maakt dat de Thaise massage zo onderscheidend en heilzaam is. Kortom deze 2500 jaar oude boeddhistische vorm van lichaamswerk mag niet ontbreken in onze hedendaagse stressvolle westerse samenleving.

De Thaise yogamassage kan diep en intens zijn, maar ook zacht en dynamisch.  Je lichaam wordt (binnen jouw eigen grenzen) in beweging gebracht met houdingen en strekkingen uit de yoga, die vloeiend en ritmisch in elkaar overgaan. Je wordt uitgenodigd om via de ademhaling bewust los te laten. Je kan ontspannen, op een dieper niveau spanning loslaten, waardoor blokkades worden opgeheven. Je energie gaat vrij stromen en afvalstoffen verlaten je lichaam.

De Thaise yogamassage wordt gegeven vanuit een holistisch perspectief, een zienswijze waarbij lichaam en geest direct met elkaar in verbinding staan en elkaar beïnvloeden.

Door metta (liefdevolle aanraking), flow, intuïtief, techniek en individuele aandacht krijgt deze massage bovendien een meditatief karakter en is de uitwerking nog krachtiger.

Oorsprong van Thaise massage

Thaise yogamassage heeft zijn wortels in het boeddhisme. Tot vorige eeuw werd Thaise yoga massage, ook gekend als Nuad Boran of traditionele Thaise massage, vooral beoefend door boeddhistische monniken. De oorsprong gaat terug tot de 3e eeuw v.C. met de grondlegger Jivaka Kumar Bhaccha. Hij was een Noord-Indische arts en een tijdgenoot van de Boeddha.

Voordelen

verbetert je lichaamsbewustzijn
verbetert je energiebalans
verbetert de werking van je organen
verbetert je afweermechanisme
helpt afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen
maakt spieren en gewrichten soepel
helpt bij rug-, nek- en schouderklachten
helpt bij hoofdpijnklachten
vermindert de effecten van stress
brengt een diepe, meditatieve ontspanning
verfrist en verheldert je gedachten en emoties.